Dag 1 och 2

Första dagen började med att hästarna delades ut till tjejerna. Tror de flesta blev nöjda! Sen blev det dressyr på förmiddagspasset för Janina. Lunchen igår var Champinjon- och skinksås. Mums! Efter lunchen var det dags för teori och då fick de lära sig hur man borstar - på riktigt! När teoripasset var avklarat så tog de en tur ut i skogen, skönt att slippa hettan på ridbanan!
Efter ridningen var det dags för middag som var Köttbullar med mos, lingon och brunsås. När de vilat efter middagen var det dags för fyspass med mig (Mette) och då tog vi en PowerWalk runt Ponnyrundan. Efter att vissa väääldigt många gånger frågat om att få bada så bestämde vi oss för att om solen skiner hela dag 2 så blir fyspasset att simma. Yippie vad skönt att bada! När vi kom hem åt vi fruktsallad med glass och hade teori om hästens ursprung och beteende.
 Sen var det godnatt i Torpet efter ganska mycket fniss och prat.
 
Vaknade gjorde vi vid 7-7.30. Då gick vi upp till stallet och tog in hästarna så de fick sin frukost. Sen gick vi ner till klubbstugan och åt frukost där det bjöds på rostbröd, skogaholmslimpa, ost, skinka, gurka, tomat, fil, flingor i alla dess former, juice och o´boy.
Sen var det dags att börja borsta hästarna och förbereda sig inför förmiddagspasset med dressyr för Janina.
Lunchen idag blev fiskpinnar, färskpotatis, remouladsås, ärtor och citron. Efter det avklarades ett teoripass med Janina i stallet där de fick lära sig hur man smörjer. Janina är ett riktigt proffs på hästskötsel då hon jobbat i Tyskland som hästskötare. Sen var det dags för ridning ut i skogen. Helt klart kan man säga att sommarvärmen är här!
Idag tar vi teoripasset innan middagen och då ska vi lära oss om sjukvård för häst. Efter teorin äter vi middag, spagetti och köttfärssås och sen .. äntligen ska de få BADA! Efter Simningen ska vi äta lite kvällsfika sen blir det film i torpet!
 
Bilder kommer imorgon :)
 
/ Mette
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0